Το φωτογραφικό μας αρχείο: Πολιτική, Σπορ, Τέχνες κλπ.

 

Photo Archives

Press releases

  Γενική Συνέλευση Δ.Ο.Ε. 22-06-2014

  Ξεκίνησε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος. Οι εργασίες συνεχίζονται αύριο και θα ολοκληρωθούν την Τρίτη 24-06-2014.

  Γενική Συνέλευση μελών Σ.Ε.Β.

  Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Μέγαρο Μουσικής η ετήσια Γενική Συνέλευση των μελών του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών. Στην ΓΣ εκλέχτηκε νέο ΔΣ του Συνδέσμου με Προεδρο τον κ.Θ.Φέσσα. Στην πρωίνή συνεδρίαση μίλησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ.Αλ.Τσίπρας. Στην απογευματινή πανηγυρική συνεδρίαση, παρόντος του Προέδρου της Δημοκρατίας κ.Κάρ.Παπούλια, χαιρέτισαν ο Πρωθυπουργός κ.Αντ.Σαμαράς, ο Υπ.Οικονομίας κ.Ι.Στουρνάρας και ο απερχόμενος Πρόεδρος του ΣΕΒ κ.Δ.Δασκαλόπουλος. Την κεντρική ομιλία εκφώνησε ο νέος Πρόεδρος του ΣΕΒ κ.Θ.Φέσσας.

  Παρουσίαση των "10+1 θέσεων της ΕΔΗΚ για να βγούμε από την κρίση"

  Ο Πρόεδρος της ΕΔΗΚ Καράμπελας Σταύρος παρουσιάσε μια εντεκάδα προτάσεων (ακολουθεί κείμενο) θεσμικής μεταρρύθμισης της χώρας, δεχόμενος την επικοδομητική κριτική διακεκριμένων προσκεκλημένων, όπως ήταν οι Προκόπης Παυλόπουλος Βουλευτής ΝΔ, Δημήτρης Βίτσας Γραμματέας ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Πανούσης Βουλευτής ΔΗΜΑΡ και Χρήστος Χωμενίδης Συγγραφέας.

  Το Βιολογικό Αθήνας 40 χρόνια μετά

  Με την παρουσία της συντριπτικής πλειοψηφίας των συναδέλφων έγινε το REUNION PARTY των εισαχθέντων στο Βιολογικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθήνας το σωτήριον έτος 1974! 40 χρόνια μετά λοιπόν, από όλα τα μέρη της Ελλάδας (Καρδίτσα, Κρήτη, Μεσολόγγι κ.ά) αλλά και από την Γερμανία (!!!) συγκεντρώθηκαν οι (τότε...) ελπιδοφόροι (πάντα όμως) νέοι στο μεζεδοπωλείο "Γκουγκου μεζέ" στο κέντρο της Αθήνας για να επαναγνωριστούν (!) (40 χρόνια είναι αυτά!) και να θυμηθούν την ανέμελη φοιτητική ζωή τους, να ανταλλάξουν εμπειρίες αλλά και ... πειράγματα! Το (θετικό) συμπέρασμα της προσπάθειας αυτής ήταν ότι...οι περισσότεροι ήταν αναγνωρίσιμοι (!!!) παρά την πάροδο τόσου χρόνου! Βέβαια η οργανωτική επιτροπή της συνάντησης είχε φροντίσει καλού-κακού, να υπάρχουν καρτελλάκια με τα ονόματα, τα οποία ομως στην μεγάλη πλειονοψηφία δεν χρειάστηκαν.

  Ημερίδα ΣΕΒ για την Βιώσιμη Ανάπτυξη 06-02-2014

  Ημερίδα με θέμα: «Ανταγωνιστικότητα και Πολιτικές για την Κλιματική Αλλαγή», διοργάνωσε το Συμβούλιο ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014, στην Αθήνα, στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών Ακαδημίας Αθηνών-ΙΙΒΕΑΑ. Στο πλαίσιο της Ημερίδας, Έλληνες και Ευρωπαίοι εμπειρογνώμονες και ακαδημαϊκοί παρουσίασαν και συζήτησαν αναλυτικά τις πολιτικές που έχει θεσπίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση για την Κλιματική Αλλαγή, ενώ ταυτόχρονα, εξέτασαν τις επιπτώσεις που δημιουργούνται στην ανταγωνιστικότητα των ελληνικών, αλλά και των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων. Μιλώντας στην έναρξη της εκδήλωσης ο Πρόεδρος του Συμβουλίου ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη κ. Ευθύμιος Ο. Βιδάλης επεσήμανε ότι η Ελλάδα είναι από τις χώρες που κινδυνεύει περισσότερο από το φαινόμενο του carbon leakage.
  Στην έναρξη της εκδήλωσης μίλησαν ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΠΕΚΑ), κ. Γιάννης Μανιάτης, και ο Ακαδημαϊκός και Συντονιστής της Επιτροπής Μελετών των Επιπτώσεων της Κλιματικής Αλλαγής (ΕΜΕΚΑ) της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Χρήστος Ζερεφός.
  Κεντρικό σημείο της εκδήλωσης αποτέλεσε η παρουσίαση από το ΙΟΒΕ της Μελέτης «Οικονομικές επιπτώσεις από τη «διαρροή άνθρακα» στην Ελλάδα», η οποία έγινε για λογαριασμό του Συμβουλίου ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

  Φωτογραφίες με ελεύθερο δικαίωμα χρήσης (public domain)

  Pages