Εισαγωγικό κείμενο για τα εξώφυλλα σε μία ή δύο γραμμές

  Αρθρογραφία σε έγκριτα περιοδικά του χώρου της φωτογραφίας  

  Λίγα λόγια για μας και τους συνεργάτες μας

  Νίκος Αποστολόπουλος (Ιδρυτής του πρακτορείου)

  Ο Νίκος Αποστολόπουλος γεννήθηκε το 1955. Έλαβε πτυχίο Βιολογίας από το Πανεπιστήμιο Αθηνών ενώ παρακολούθησε και ολοκλήρωσε επιτυχώς το Δίπλωμα Ιατρικής Φωτογραφίας στο Sandwell College, με υποτροφία από το Ίδρυμα Ωνάση. Επίσης, του έχει απονεμηθεί ισοδύναμος τίτλος Master of Arts in Photography από το ΙΤΕ με υποβολή φακέλλου αντικατάστασης του Μεταπτυχιακού Τίτλου με καλλιτεχνικό έργο (απόφ.ΙΤΕ 17/1999).

  Επαγγελματίας φωτορεπόρτερ από το 1982, έχει επίσης ασχοληθεί με ιατρική και επιστημονική φωτογραφία από το 1984. Από το 1992 είναι εκπαιδευτικός στο Τμήμα Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών του ΤΕΙ Αθήνας όπου έχει διδάξει μεταξύ άλλων τα μαθήματα "Τεχνικές Φωτογραφίας", Επιστημονική Φωτογραφία", "Φωτοειδησεογραφία", "Νομοθεσία και Δεοντολογία του Φωτογραφικού Επαγγέλματος" κ.ά. Από το 2008 είναι μόνιμος Καθηγητής Εφαρμογών του Τμήματος και διδάσκει "Φωτογραφία, Θεωρία και Εφαρμογές" και "Φωτογραφικό Δοκίμιο".  

  Έχει επιμεληθεί και έχει συμμετάσχει σε πολλές εκθέσεις φωτογραφίας σε όλη την Ελλάδα ενώ ήταν ο πρώτος Έλληνας φωτορεπόρτερ που κλήθηκε και παρουσίασε φωτογραφική έκθεση στα πλαίσια του Φεστιβάλ Ελληνοτουρκικής Φιλίας.

  Το 1996 έλαβε το Πανελλήνιο βραβείο Fuji για τις αθλητικές του φωτογραφίες.

  Είναι συγγραφέας των βιβλίων "Ιατρική Φωτογραφία" (εκδόσεις ΙΩΝ, 2004) και "Κυκλάδες & Δωδεκάνησα" (εκδόσεις Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, 2008)

  Σχεδιαστής και οργανωτής των ερευνητικών προγραμμάτων της New Media Art «ΑΚΡΙΤΕΣ I-Καστελόριζο» και «ΣΥΜΗ» με τη συνεργασία και την υποστήριξη των Υπουργείων Παιδείας και Οικονομικών, αντίστοιχα.

  Ιδρυτικό μέλος και πρώην Αντιπρόεδρος και Γενικός Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας. 

  Ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος της "Πυραμίδας Ελλήνων Φωτογράφων, Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας για την προστασία των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας των φωτογράφων, μέλος της "Le Groupe de la Pyramide Europe".

  Ιδρυτής και Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης και Προστασίας Πνευματικών Δικαιωμάτων Φωτογράφων "ΦΟΙΒΟΣ" (1998-2004)

  Διευθύνων Σύμβουλος του Κέντρου Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων - "New Media Art". 

  Ιδρυτής της φωτογραφικής ομάδας "Zeuxis Art Group".

  Πρόεδρος του σωματείου "Φίλοι του Μουσείου Φωτογραφίας της Πόλεως των Αθηνών".

  Πρώην μέλος της επιτροπής του Υπ.Πολιτισμού για τις τιμητικές συντάξεις των εικαστικών καλλιτεχνών.

  Πρώην μέλος της επιτροπής του Υπ.Πολιτισμού για το Εθνικό Κέντρο Φωτογραφίας.

  Πρώην μέλος του Δ.Σ. του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης.

  Μέλος της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας.

  Το πελατολόγιο του περιλαμβάνει πολλούς δημόσιους οργανισμούς, εκδοτικές και διαφημιστικές εταιρείες.

   

  Ευτυχία Περιβολάρη (Διεύθυνση παραγωγής-Φωτογράφος)

  Γεννήθηκε το 1975 στην Αθήνα.

  Το 1994 κέρδισε σε διαγωνισμό, υποτροφία για τη “FOCUS” School of Art Photography Video & NewTechnologies. Φοιτήτρια στο Ε.Α.Π. «Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών». Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σχετικά με το φωτορεπορτάζ, την επιστημονική φωτογραφία και project management. Γνωρίζει Αγγλικά και Πληροφορική.

  Έχει εργαστεί στο Φωτοειδησεογραφικό Πρακτορείο FOCALPRESS, στην Πυραμίδα Ελλήνων Φωτογράφων,  στον Οργανισμό Συλλογικής Διαχείρισης και Προστασίας Πνευματικών Δικαιωμάτων Φωτογράφων «ΦΟΙΒΟΣ» και στην Εταιρεία για τη Μελέτη & Προστασία της Μεσογειακής Φώκιας. Απ’ τον Ιανουάριο του 2007 μέχρι σήμερα διευθύνει το φωτοειδησεογραφικό πρακτορείο «www.photopress.gr»

  Είναι μέλος του Κέντρου Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Δράσεων “NEW MEDIA ART” και έχει συμμετάσχει σε φωτογραφικά οδοιπορικά, φωτογραφικές εκθέσεις και λευκώματα: 2000:«Ταξίδι στη Βενετία» (Συνεργασία με Blue Star Ferries), 2004:«Ακρίτες Ι – Καστελόριζο» (Γ.Γ.Ν.Γ.-New Media Art, έκδοση φωτογραφικού λευκώματος και CD-ROM), 2007:«Κυκλάδες & Δωδεκανησα» (φωτογραφικό λεύκωμα της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου). 

   

  Μάνος Μπόγδανος (Συνεργάτης-Φωτογράφος & Εικονολήπτης-Μοντέρ)

  ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Πτυχιούχος του Τμήματος Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών. Εξειδικευμένος εικονολήπτης και μοντέρ. Έχει κάνει πολλές παραγωγές οπτικοακουστικών έργων (video).